tiistai 1. lokakuuta 2013

"Heroes of Cosplay" uusi draama-sarja, nyt saatavilla hyvin varustelluista roskiksista

Uteliaisuus . . . tuo joka tappoi kissan ja lunasti lippuni helvettiin.
On jälleen kerran iskenyt.

Luin odotellessani bussia Sokoksen lehtihyllyillä uusinta J-pop lehteä. Köyhällä opiskelijalla ei ollut varaa ostaa lehteä (T▽T;).
Kerkesin lukemaan puolet artikkelista, joka koski uutta "dokkaria", sitten tulikin kiirus bussiin, mutta tuo sarjan nimi jäi kummittelemaan mieleen "Heroes of Cosplay". Kotiin päästyä minun oli suorastaan pakottava tarve tutkia kyseinen sarja. Se oli Boku no Picon katsomisen jälkeen elämäni suurin virhe.


Sarja seuraa 8 naista ja 1 miestä Cosplayta harrastavaa "ammattilaista". 
Yksi tosin on vasta "aloittava" Cosplayer, Chloe Dykstra.

Sarjassa näytetään kaikki vaiheet, asun valinta, teko ja itse coni/kisa.
Mutta tuo kaikki näytetään erittäin nopeasti eikä kovin paljoa materiaalia itse asun teosta ole. Sillä sarja selvästikkin painottuu turhan päiväiseen jorinaan ja draamaan, mitä mukamas Cosplay on.

Draaman ja liioittelun määrä on järkyttävää.
Ainoa jolla mielestäni on todellinen cosplayerin luonne on Chloe, muut ovat itsekeskeisiä snobeja, joiden mielestä Cosplayssa on sääntöjä joita ei saa rikkoa. Erittäin hyvä esimerkki on tästä sarjan 2. jaksossa tapamiinen, jossa he keskustelevat "kenelle cosplay  kuuluu". Chloe toteaa ettei henkilöllä ole väliä,voit olla lihava/laiha, mies/nainen, nuori tai vanha, kunhan rakastat hahmoasi ja nautit siitä, Cosplay kuuluu kaikille. Johon muut vastaavat ettei asia ole niin. He olivat erittäin jyrkkiä siitä ettei Cosplay todellakaan kuulu kaikille.


Sarja näyttää Cosplay erittäin kilpailuhenkisenä ja brutaalina harrastuksena, josta ei saa missään nimessä nauttia.
Se myös näkyy, nuori nainen kakara Monica, joka on erittäin katkeroitunut ja erittäin vittuimainen. Pahoittelen kielen käyttöäni, mutta sitä hän todellakin on. Loukkaa toisen tunteita selvästikkin tahallaan, vaikka yrittää esittää viatonta sen jälkeen ja selvästikkin hakee Jessica Nigrin tavoin egon pönkitystä tissien avulla. Ja kuten itse Yayakin totesi sarjan aikana "Cosplay ei ole pelkkää tissien esittelyä, vaan kädentaitojen esittelyä ja kuinka hyvin asun toteuttaa".

Sarja jäi itselleni käteen vain:
1. Cosplay ei kuulu kaikkille.
2. Sinun pitää tuhlata omaisuus asujen materiaaleihin, että siitä voi tulla hieno.
3. No tits --->GTFO
4. Cosplay ei saa missään nimessä saa olla hauskaa.
5. Jos ystäväsi osallistuu samaan kilpailuun, te olette vihollisia joiden on sabotoitava toisiaan.
6. Koko harrastuksessa on kyse vain maineesta.
7. "Pidä ystäväsi lähellä ja viholliset vielä lähempänä".
8. Voitti on aina tärkeintä.

Ja totean ettei Cosplay tuollaista ole.
Joten todellakin toivon ettei tätä sarjaa näytetä missään muualla TV:stä kuin Amerikassa.

Tässä teille linkki minkä kautta voitte katsoa ja muodostaa omat mielipiteenne sarjasta, mutta itse toivon ettei toista tuotanto kautta tule.

Heroes of Cosplay

Ja nyt jälkitunnelma gifit, 7 jaksoa katsoneena









2 kommenttia:

  1. ömmm oon kattonut tosta ekasta jaksosta 3min ja pystyn jo nyt sanomaan ettei ton sarjan tarkotuksena oo näyttää millaista se cosplay on ja mitä kulisseissa tapahtuu, vaan se on tehty viihteeksi, käsikirjoitettu ja tarkoituksena tehdä rahaa. Tulee vähän mieleen esim. jotkut LA ink tyyliset, mitkä on "tosi tv:tä" mutta sarjassa pyörii palkattuja näyttelijöitä ja kaikki kohtaukset on käsikirjoitettuja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siis kyllähän sen näkee. Mutta inhottaa vaan tuo "Heroes of Cosplay" titteli, joka on nyt kyllä mennyt väärään paikkaan. Ja kuten hyvin tiedät, maailmassa on niin paljon ihmisiä jotka valitettvasti eivät osaa erottaa fiktiota todellisuudesta joten tälläinen ohjelma ei tee oikein hyvvee :D

      Poista