torstai 17. lokakuuta 2013

Miten tehdään nukke

Tervehdys!
Tässä tutoriaalissa näytän yhden tavan,miten tehdä nukke. 
Tutoriaalin ohjeella voi tehdä lähes minkälaisen hahmon, olennon tai ihmisnuken, koska valmistus idea on sama, mutta tutoriaalissa teen keijukaisen. HUOM! Tämä tutoriaali sisältää vain nuken vartalon teon, eikä esimerkiksi hiusten kiinnitystä.

En ole törmännyt moneen hahmoon jolla olisi tälläinen pieni apuri, mutta Scholarilla (Final Fantasy XIV Realm Reborn) löytyy sellainen keijukais summon ja halusin kokeilla jotain aivan uutta. Ajatus barbin käyttämisestä keijukaisena puistatti, joten päätin valmistaa sellaisen itse.

Tarvikkeet
Uretaanilevyä
Mattopuukko/pieni saha
Hienotasoite
Hiekkapaperia*
Rautalankaa
Kontaktiliimaa

*Suositeltavaa hankkia kahta eri hiekkapaperia esim. P80 ja 180P ovat erittäin hyviä.

I.
Rakenna rautalangasta tikku-ukko runko.
Väännä käsivarret ja sääret asentoon, millaisiksi haluat niiden tulevan valmiina.

Leikkaa uretaani levystä suunnilleen sen kokoisia osia kuin tarvitset. On suositeltavaa tehdä käsivarret ja sääret kahdesta palasta jotta nivelet näyttäisivät luontevammilta. Leikkaa kaikki osat poikittan sivusta.

II.
Ajatuksena on liimata osat takaisin niin, että rautalanka runko jää sisälle piiloon.
Ota torson toinen puoli ja levitä sille kontaktiliimaa. Asettele oikealle kohtaa ja paina torson toinen puoli sitä vasten ja paina n. 1-3min.
Tee sama kaikille ruumiin osille myös päälle.

Jos teet hahmolle jotain erikois kiinnitettäviä esim. siipiä katso lopusta kohta IIA ja IIB

III.
Hio osat halutun muotoisiksi hiekkapaperilla (P80)
Tässä vaiheessa pinnan ei pidä olla sileä, kunhan se vain on halutun muotoinen, eivätkä pienet välit nivelien kohdalla haittaa.

Ota hienotasoite ja levitä sitä koko vartaloon, mutta kolojen ja nivelien kohtaan enemmän.
Muotoilen hienotasoitteesta kädet, jalat, kasvojen piirteet ja tissit nukelle (jos siis nukkesi omistaa sellaiset).

IV.
Kun tasoite on täysin kuivunut (suosittelen antamaan kuivua vuorokauden) voit alkaa hioa tasoitteen jättämiä viivoja ja muita epätasaisuuksia.
Hiekkapaperin on ehdottamista oltava P180, koska sitä karkeampi saattaisi rikkoa tasoitteen pinnan ja tehdä enemmän tuhoa.

Hiomisen jälkeen, kun iho on tasainen, nuken kroppa on valmis!

EXTRA II A.
Nukelle voi halutessaan lisätä siivet tai hännän.

Ensin muokkaat halutun extra osan oikean muotoiseksi. Ota huomioon jättää osaan "kiinnitys vara" esim. siivissä "kiinnitys vara" tulee siipien ja ihon kosketus kohtaan. Kuten kuvassa näkyy siivissä on ylämääräiset "palkit" kiinnitystä varten. Häntää tehdessä ei tarvitse kuin lisätä n.0,5-1cm hännän tyveen "kiinnitys varaksi".

EXTRA II B.
Extra osa tarvitsee myös kolon, mihin osa kiinnitetään osaksi kroppaa.
Kaiverra haluttuun kohtaan "kiinnitys varan" kokoinen ja syvä kolo.

Kannattavaa on extra osien ja itse kropan maalaaminen ennen kiinnitystä, sillä maalaaminen on erittäin hankalaa jos esim.isot siivet ovat kiinni kropassa. 

Suosittelen käyttämään kiinnityksessä kontaktiliimaa. Se pitää osat tiukasti kiinni ja geelimäisen koostumukset takia se ei valu joten sotkua ei tule.

Toivottavasti tutoriaalista oli apua nukkejen väsäämiseen.
Jos tuli mieleen jotain kysymyksiä tai jotain kohtaa ette ymmärtäneet tutoriaalista niin rohkeasti vain ottamaan yhteyttä kommenttien kautta.

1 kommentti: